Blogértesítő

Ha nem szeretne lemaradni a friss hírekről, adja meg az e-mail címét, és értesítést küldünk, amikor új bejegyzés jelenik meg az oldalon.

Az Ön e-mail címe:

(Ez nem hírlevél! Csak akkor kap levelet, ha új bejegyzés jelenik meg. Ha nincs új tartalom, nem kap levelet.)

A szolgáltatást a FeedBurner nyújtja.

Akciók

Cégalapítás, vállalkozás indítása előtti tanácsadás díja 5000,-Ft/óra. Ha könyvelésével cégünket bízza meg, ez az összeg az első könyvelési díjból levonásra kerül, azaz Önnek ingyenes volt.

  •  A 2011. november 21-én elfogadott adócsomag a végtörlesztéssel kapcsolatban egy új adómentes lehetőségről rendelkezik. Amennyiben a munkáltató végtörlesztés céljából vissza nem térítendő támogatást ad az alkalmazottjának, az ilyen címen nyújtott juttatás 7,5 millió forintig mentesül a személyi jövedelemadó, a szociális hozzájárulási adó és járulékfizetési kötelezettség alól. Továbbá a társasági adóban is elismert költségnek minősül. Ez a rendelkezés 2011. szeptember 29-én lépett hatályba és 2012. február 28-ig lehet alkalmazni.
  • Az adómentességnek feltétele, hogy a munkáltató a támogatást közvetlenül a jogosult (bank) részére utalja át.
    Abban az esetben, ha a munkavállaló a végtörlesztést a munkáltatói támogatás nyújtását megelőzően teljesítette, akkor a munkavállalónak a végtörlesztésre vonatkozó, a pénzügyi intézmény által befogadott igénybejelentéssel, valamint a hitelfelvevő végtörlesztéshez kapcsolódó fizetési kötelezettségének teljesítését hitelt érdemlően igazoló dokumentummal (pl. banki átutalást igazoló bankszámlakivonat) igazolnia kell a végtörlesztés megtörténtét. (Ilyenkor a támogatás átutalása közvetlenül a munkavállaló által megjelölt bankszámlára is történhet.)
  • Az adómentesség csak a fent nevezett esetekben érvényes.

forrás: kormany.hu

Szólj hozzá:

*