Blogértesítő

Ha nem szeretne lemaradni a friss hírekről, adja meg az e-mail címét, és értesítést küldünk, amikor új bejegyzés jelenik meg az oldalon.

Az Ön e-mail címe:

(Ez nem hírlevél! Csak akkor kap levelet, ha új bejegyzés jelenik meg. Ha nincs új tartalom, nem kap levelet.)

A szolgáltatást a FeedBurner nyújtja.

Akciók

Cégalapítás, vállalkozás indítása előtti tanácsadás díja 5000,-Ft/óra. Ha könyvelésével cégünket bízza meg, ez az összeg az első könyvelési díjból levonásra kerül, azaz Önnek ingyenes volt.

2012-től módosultak az áfa visszatérítési szabályok az Art.37 § (4), (4a) értelmében.

Az áfa bevallásban nyilatkozni kell, hogy a visszaigénylés alapjául szolgáló bejövő számlák teljes körűen kiegyenlítést nyertek-e vagy sem. Ha az adózó tévesen nyilatkozik, akkor 200-500.000,-ft bírság róható ki. Megfizetettnek kell tekinteni azon számlák értékét, amelyeknek végösszegéből garanciális visszatartásra került sor, és csak a visszatartás összege nem került kiegyenlítésre. Vannak legális kiskapuk.Az adózónak lehetőségében áll, hogy azokat a számlákat ne tegye be levonhatóként a bevallásba, amelyeket nem fizetett ki és ilyen módon a visszatérítés időszakát lerövidítse 30 vagy 45 napra az előírt 75 napról.  A tárgyidőszaki bevallásból kihagyott számlákat a következő bevallási időszakokban lehet érvényesíteni.

Az új viszsatérítési szabályok:

1.) 1 millió forint alatti összeg visszaigénylési és kiutalási igény esetén a kiutalás határideje 30 nap abban az esetben, ha az adóalany minden visszaigénylésre alapot adó számláját kiegyenlítette a bevallás benyújtásáig.

2.) 1 millió forint vagy afölötti összeg kiutalási határideje 45 nap abban az esetben, ha minden visszaigénylésre alapot adó számla kiegyenlítése megtörtént a bevallás benyújtásáig.

3.) Ha bármely olyan számla nem került kiegyenlítésre, amely alapján az adóalany adólevonási jogával élt, a kiutalási határidő 75 nap!!!

Ehhez a bejegyzéshez nem lehet hozzászólni.