Blogértesítő

Ha nem szeretne lemaradni a friss hírekről, adja meg az e-mail címét, és értesítést küldünk, amikor új bejegyzés jelenik meg az oldalon.

Az Ön e-mail címe:

(Ez nem hírlevél! Csak akkor kap levelet, ha új bejegyzés jelenik meg. Ha nincs új tartalom, nem kap levelet.)

A szolgáltatást a FeedBurner nyújtja.

Akciók

Cégalapítás, vállalkozás indítása előtti tanácsadás díja 5000,-Ft/óra. Ha könyvelésével cégünket bízza meg, ez az összeg az első könyvelési díjból levonásra kerül, azaz Önnek ingyenes volt.

 • A magánszemélyeknek valamennyi jövedelmük után 16 százalékos kulccsal kell adózniuk, tehát a külön adózó jövedelmek (osztalék, árfolyamnyereség, kamatjövedelem, ingatlan-átruházásból származó jövedelem) után is 16 százalék az adó. (Jelenleg 5MFt-ig 17 %, fölötte 32 %, a külön adózó jövedelmek adókulcsa pedig 20-25%)
 • A külön adózó jövedelmek esetében továbbra sem kell szuperbruttósítással számolni. A nem pénzben történő juttatások kifizetőjének adóalapja ugyanakkor a juttatás értékének 1,19-szerese lesz. A szuperbruttó 2012-ben a felére csökken, várhatóan 2013-tól megszűnik.
 • Az adójóváírás mértéke 2011-től csökken: a bér és adóalap-kiegészítés 16 százaléka, havonta maximum 12.100 forint érvényesíthető, amelyet teljes mértékben 2 millió 750 ezer forint éves jövedelemig, csökkenő összegben pedig 3 millió 960 ezer forintos éves jövedelemig lehet érvényesíteni.
 • Az első gyermek vállalását is támogató, jövedelemkorláthoz nem kötött családi kedvezmény az összevont adóalapot csökkenti. Egy és két eltartott esetén 62.500 Ft-ot, három eltartottól 206.250 Ft-ot lehet eltartottanként havonta levonni. Ez az első két gyermek után havi 10.000 fFt, a háromgyerekeseknél gyermekenként 33.000 Ft támogatást jelent. A családi kedvezmény megosztható a házaspárok, élettársak között.
 • Az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba, valamint nyugdíj előtakarékossági számlára (nyesz-számlára) befizetett összegek után 30 százalékról 20 százalékra csökken az adóról történő rendelkezési lehetőség.
 • Visszakerült a kedvezményesen adózó béren kívüli juttatások közé az iskolarendszerű képzés, amit a munkáltató átvállalhat a minimálbér két és félszeresét meg nem haladó összegben.
 • A 35 év alatti, első lakásukat megszerző fiatalok az adózás rendjéről szóló törvény szerinti feltételek igazolása nélkül is jogosultak az illeték – legfeljebb 12 havi – részletekben történő megfizetésére. Ha a vagyonszerző az esedékes részlet befizetését nem teljesíti, a kedvezmény érvényét veszti, és a tartozás egy összegben esedékessé válik.
 • Az új adótörvény visszahelyezi a kifizetőt terhelő nem kedvezményes mértékű (16 százalék szja + 27 százalék eho) közterhet viselő juttatások közé a hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó étkezést és egyéb szolgáltatást, az úgynevezett csekély értékű ajándékot munkavállalónak, vagy olyan magánszemélynek, akinek a kifizető jövedelmet egyébként nem juttat, és a reklám célú “szóró ajándékot”.
 • 12 ezerről 13 ezerre növekszik az az értékhatár, amelynek erejéig igénybe vehető a súlyos mozgáskorlátozottak személygépkocsijai utáni adómentesség.
 • A társadalombiztosítás részére fizetendő nyugdíjjárulék mértéket 9,5 százalékról 10 százalékra emelkedik.
 • A társasági adó – 500 MFt éves adóalapig – január elsejétől 10 százalék lesz.

Ehhez a bejegyzéshez nem lehet hozzászólni.