Blogértesítő

Ha nem szeretne lemaradni a friss hírekről, adja meg az e-mail címét, és értesítést küldünk, amikor új bejegyzés jelenik meg az oldalon.

Az Ön e-mail címe:

(Ez nem hírlevél! Csak akkor kap levelet, ha új bejegyzés jelenik meg. Ha nincs új tartalom, nem kap levelet.)

A szolgáltatást a FeedBurner nyújtja.

Akciók

Cégalapítás, vállalkozás indítása előtti tanácsadás díja 5000,-Ft/óra. Ha könyvelésével cégünket bízza meg, ez az összeg az első könyvelési díjból levonásra kerül, azaz Önnek ingyenes volt.

Bár a címben új kötelezettségként tüntettem fel, de most csak az értékhatár változik a lejelentési kötelezettség eddig is megvolt. 2018. július 1-től minden belföldön nyilvántartásba vett adóalanynak egy másik belföldi adóalany felé kibocsátott számláról – ha annak áthárított áfa összege a 100 000 forintot eléri vagy meghaladja – elektronikusan számlánként (beleértve a számlát helyettesítő okiratot is) adatot kell szolgáltatnia az adó- és vámhatóság részére.

Mi szükséges az adatszolgáltatás teljesítéséhez? 

1. Rendelkeznie kell egy, az előírásoknak megfelelő számlázó programmal.
A 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet módosítása szerint a számlázó programmal szembeni követelményként írták elő, hogy biztosítania kell a kiállított számla, számlával egy tekintet alá eső okirat legalább Áfa tv. szerinti kötelező adattartalmának elektronikus továbbítását az adóhatósághoz. Az adatszolgáltatásnak aszámlázó programból azonnal, automatikusan kell történnie, emberi beavatkozás nélkül

2. Kézi számlák rögzítése webes adatszolgáltatási felületen történik.
Ha kézi számlát állítanak ki, akkor az adatszolgáltatást egy, a NAV által biztosított webes felületen rögzíteni kell és az adatszolgáltatást 5 naptári napon belül teljesíteni kell. Amennyiben az áthárított áfa legalább 500 000 forint áthárított adót tartalmaz, akkor az adatszolgáltatást legkésőbb a számla kibocsátása utáni napon kell teljesíteni.

3. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez regisztrálni kell az Online Számla rendszerben, mely az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon található.
Az adatszolgáltatási kötelezettség zökkenőmentes teljesítése érdekében a NAV lehetőséget biztosít a fejlesztők, valamint az adózók részére az alkalmazás tesztelésére. Ennek elérése onlineszamla-test.nav.gov.hu .

Ehhez a bejegyzéshez nem lehet hozzászólni.