Blogértesítő

Ha nem szeretne lemaradni a friss hírekről, adja meg az e-mail címét, és értesítést küldünk, amikor új bejegyzés jelenik meg az oldalon.

Az Ön e-mail címe:

(Ez nem hírlevél! Csak akkor kap levelet, ha új bejegyzés jelenik meg. Ha nincs új tartalom, nem kap levelet.)

A szolgáltatást a FeedBurner nyújtja.

Akciók

Cégalapítás, vállalkozás indítása előtti tanácsadás díja 5000,-Ft/óra. Ha könyvelésével cégünket bízza meg, ez az összeg az első könyvelési díjból levonásra kerül, azaz Önnek ingyenes volt.

A nemzetgazdasági miniszter rendelete szeptember 27-ével hatályon kívül helyezte azt a rendelkezést, amely szerint “a számlázó programnak a számla adattartalmának papírra nyomtatása során biztosítania kell, hogy a számla eredeti és másolati példánya egymástól megkülönböztethető, és eredeti példányként csak egy példányban legyen nyomtatható

A jövőben is változatlan kötelezettség, hogy a számlapéldányokkal hiánytalanul el kell tudni számolni.  Ez teljesül, ha  a korábbi gyakorlat szerint az egyes számlákon továbbra is feltüntetik a példányszámokat, illetve annak eredeti, vagy másolati jellegét.Azonban a módosítás szerint a számlapéldányszámok – program általi rávezetése nélkül is kibocsátható számla.  Ez esetben azonban kérdésként merül fel, hogy az adózó milyen módon tud eleget tenni a kibocsátott számlákra vonatkozó szigorú számadás, illetve a számlapéldányok hiánytalan elszámolására vonatkozó, továbbra is hatályos követelményeknek.

Addig is, amig kialakul valamiféle elfogadott gyakorlat – a szigorú számadási kötelezettség miatt javasolt a számlán  a példányszámok feltüntetése.

Szólj hozzá:

*