Blogértesítő

Ha nem szeretne lemaradni a friss hírekről, adja meg az e-mail címét, és értesítést küldünk, amikor új bejegyzés jelenik meg az oldalon.

Az Ön e-mail címe:

(Ez nem hírlevél! Csak akkor kap levelet, ha új bejegyzés jelenik meg. Ha nincs új tartalom, nem kap levelet.)

A szolgáltatást a FeedBurner nyújtja.

Akciók

Cégalapítás, vállalkozás indítása előtti tanácsadás díja 5000,-Ft/óra. Ha könyvelésével cégünket bízza meg, ez az összeg az első könyvelési díjból levonásra kerül, azaz Önnek ingyenes volt.

Hamarosan itt a mérlegzárás időpontja. Rendelkezésünkre fog állni az előző évi összes bevétel adata. Mindaddig, amíg az előző üzleti év összes bevétel adata nem áll rendelkezésre, addig a házipénztár záróállományának kiszámításához az azt megelőző  üzleti év összes bevételét kell alapul venni. Azaz jelenleg még a 2010.év összes bevétele az irányadó, a beszámoló elfogadása után viszont a 2011.év összes bevétele.

A számviteli törvény 14. § (9) bekezdés szerinti napi készpénz záró állomány maximális mértékét annak figyelembevételével kell meghatározni, hogy a készpénz napi záró állományának naptári hónaponként számított napi átlaga – kivéve, ha külön jogszabály eltérően rendelkezik – nem haladhatja meg az előző üzleti év – éves szintre számított – összes bevételének 10%-át, illetve ha az előző üzleti év összes bevételének 10%-a nem éri el az 500 ezer forintot, akkor az 500 ezer forintot.
Az átlag számításánál az adott hónap naptári napjainak záró készpénz állományát kell figyelembe venni.

Még egy fontos feladat: a pénzkezelési szabályzat idevonatkozó részét módosítani vagy kiegészíteni ezzel az új rendelkezéssel.

Ehhez a bejegyzéshez nem lehet hozzászólni.